Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Rižoto»Rižoto sa pečurkama i graškom

Rižoto sa pečurkama i graškom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Rižoto sa pečurkama i graškom
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Rižoto sa pečurkama i graškom - pravi užitak za čula!"

Potrebni sastojci

  • maslac - 25 g
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • arborio pirinač - 300 g
  • bujon - 1 l vruć, (piletina)
  • so
  • paprika
  • pečurke - 250 g
  • parmezan - 100 g rendan
  • grašak - 100 g zamrznut
* merne jedinice

Način pripreme

Otopite maslac zajedno sa maslinovim uljem.

Crni i beli luk očistite, beli luk izgnječite, a luk naseckajte na kockice. Dinstajte sve 5 minuta.

Dodajte pirinač i 850 ml pilećeg bujona i promešajte, začinite biberom.

Pustite da se krčka oko 10 minuta na laganoj vatri. Dodajte pečurke i promešajte.

Dodajte smrznuti grašak, paprike isečene na trake. Ostavite tako oko 10 minuta, posolite po ukusu i po potrebi dolijte preostalim bujonom.

Gotov rižoto servirajte sa rendanim parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: