Način pripreme
Pileće meso naseckajte na sitne zalogaje. Začinite ih solju i crnim biberom po ukusu i 1 supenom kašikom soja sosa.
Očistite i naseckajte pečurke na tanke kriške.
Zagrejte ulje u dubokom tiganju i propržite meso dok ne porumeni. Izvadite ga i u istoj masnoći propržite prvo sitno naseckan beli luk. Nakon toga dodajte pečurke i propržite i njih dok ne budu gotove.
Čim ostanu samo na masti, dodajte brašno i izmešajte. Sipajte sveže mleko u tankommlazu, neprestano mešajući da se ne bi stvorile grudvice. Sveže mleko možete zameniti pavlakom za kuvanje.
Topljeni sir naseckajte i dodajte i njega.
Dodajte začine (so, beli biber, origano i kari) po ukusu i pileće meso.
Kuvajte još nekoliko minuta na srednjem stepenu dok se topljeni sir u potpunosti ne istopi i dok se jelo ne zgusti.
Poslužite topljenicu sa pečurkama i piletinom toplu sa svežim domaćim hlebom i uživajte u ovom ukusnom jelu.
Prijatno!