Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Torta sa Pavlakom»Torta crveno srce za Dan zaljubljenih

Torta crveno srce za Dan zaljubljenih

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
1413368738
Torta crveno srce za Dan zaljubljenih
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
1 / 4
20/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Izrazite ljubav voljenoj osobi ovom tortom u obliku srca"

Potrebni sastojci

  • kora - 3 komada /gotove/
  • fondan - 400 g /crveni/
  • figurice za ukras - margarite i listovi
  • skrob - za posipanje radne površine
  • Za žuti krem
  • sveže mleko - 500 ml
  • šećer - 1 šolja
  • žumance - 6 komada
  • želatin - 20 g
  • slatka pavlaka - 200 g /tečna/
  • vanila - 1 komad
  • Smeđi šećer
  • mlečna čokolada - 200 g
  • crna čokolada - 50 g
  • slatka pavlaka - 1 1/2 šolja /tečna/
  • maslac - 3 supene kašike
  • esencija ruma
  • Za krem od maslaca
  • maslac - 200 g
  • šećer u prahu - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Prvo počnite sa prpremanjem kremova.

Za žuti krem umutite žumanca i dodajte u sveže mleko, pavlaku i šećer. Stavite na slabu ringlu i kuvajte smesu dok ne proključa.

Rastvorite kesicu želatina u malo vode, zagrejte ga i dodajte ga u smesu. Ostavite krem da se ohladi i stegne.

Za smeđi krem - zagrejte tečnu pavlaku i maslac. Izlomite čokoladu na male komadiće i dodajte je u pavlaku i maslac. Na taj način istopite čokoladu uz neprestano mešanje dok se ne dobije glatka smesa. Skinite sa ringle, dodajte esenciju ruma i ostavite da se ohladi.

Za krem od maslaca - umutite masalc i šećer u prahu dok se ne dobije sipkast krem. Važno je da ne ostaju grudvice šećera.

Počnite sa sastvaljanjem torte za Dan zaljubljenih. Isecite kore u oblik srca. Nakon roga premažite prvu koru žutim krem, drugu smeđim. Na kraju premažite celu tortu kremom od maslaca.

Ostavite u frižideru na otprilike 2-3 sata da se stegne. Nakon toga pospite radnu površinu skrobom i razvijte fondan oklagijom.

Tortu sa pavlakom pokrijte fondanom i zagladite špatulom za zaglađivanje fondana. Vratite tortu crveno srce za Dan zaljubljenih na još sat vremena u frižider i nakon toga dekorišite cvećem.

Napomena: Kada sam isekla kore, dobila sam mala srca i kremova je ispalo više, ali sam ih stavila u čašice i dekorisala kao poseban desert.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: