Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Medenjaci»Medeno srce za Dan zaljubljenih

Medeno srce za Dan zaljubljenih

Filip DimitrovFilip Dimitrov
Šegrt
10290
Medeno srce za Dan zaljubljenih
Fotografije: Filip Dimitrov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Poklonite srce dragom, ma poklonite mu dva - ionako su dame uvek na dijeti"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 kom.
  • šećer - 1 šolja
  • med - 3 kašike
  • ulje - 1/2 šolje
  • soda - 1 kašičica, rastvorena u sirćetu
  • cimet - 1 kašika
  • brašno - 2 1/2 šolje
  • čokolada - 1 pakovanje mlečne
  • srca - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutiti jaja, ulje, šećer i med, dok smesa ne postane homogena. Posebno sjedniti brašno, sodu i cimet.

Nakon toga, u suvu smesu postepeno dodati tečnu, i umesiti meko testo. Testo ne treba biti ni previše meko ni previše tvrdo - zbog toga je količina brašna približna, početi sa 2 šolje, i dodavati dok je potrebno. Nakon što je gotovo, testo uviti u foliju i ostaviti u frižideru 30 minuta.

Ohlađeno testo razviti oklagijom na nabrašnjenoj radnoj ploči, i modlama seći medenjake. Ja u ovom slučaju nisam imala modlu u obliku srca, pa sam sekla ručno - zbog toga su mi srca različitih oblika. Nasečene medenjake poređati u pleh, prekriven hartijom za pečenje. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10-15 minuta.

Mlečnu čokoladu rastvoriti na pari, pa namazati ohlađene medenjake, nakon toga narendati odozgo čokoladu i ukrasiti zvezdicama. Ostaviti u frižideru da se stegne, i nakon toga je vaše medeno srce gotovo za serviranje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: