Način pripreme
Prilikom merenja proizvoda, sve supene kašike imaju vrh.
Jaja razdvojite na žumanca i belance u 2 odvojene posude.
U belance dodajte 2 kašike kokosovog šećera i 1 prstohvat soli. Umuti se mikserom u čvrst sneg. Boja postaje svetlo smeđa zbog kokosovog šećera. Odvaja se u stranu.
U posudu sa žumancima dodajte 2 kašike kokosovog šećera i umutite mikserom dok smesa ne postane svetla. Dodajte kokosovo ulje i ponovo umutite.
Umućena žumanca dodajte u 2-3 dela u umućena belanca, pažljivo mešajući silikonskom špatulom. Dobija se vazdušasta smesa. Dodajte 3 kašike kokosovog brašna i 9 kašika kokosovih strugotina.
Po želji se može dodati dodatna esencija kokosa.
Mešajte lopaticom dok se ne dobije mekano testo.
U posudu stavite 2-3 kašike kokosovih strugotina. Malom kašikom uzimajte različite delove testa i rukama oblikujte ovalne kokosove kolačiće, uvaljajte ih u kokosove strugotine i poređajte na pleh obložen papirom za pečenje.
Super kokosove kolačiće pecite u rerni zagrejanoj na 170 stepeni sa ventilatorom 10-12 minuta.