Domaći čvarci

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Domaći čvarci
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
185 min.
Porcije
1
"Za pripremu čvaraka izaberite šarenu slaninu sa malo mesa."

Potrebni sastojci

  • slanina - 1 kg
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Za pripremu čvaraka izaberite šarenu slaninu (sa malo mesa).

Isecite je na komade srednje veličine i stavite u vodu na 24 sata da biste se oslobodili preostale krvi u njoj. Zamenite vodu najmanje dva puta.

Slaninu stavite u šerpu i sipajte toliko vode da je prekrije. Stavite lonac na šporet i kuvajte dok voda ne ispari, povremeno mešajući.

Komadići slanine prave mast, koju možete sakupljati i čuvati u tegli.

Čvarci se kuvaju dok ne ostanu samo u masti, smanjuju zapreminu najmanje tri puta i dobiju prijatnu zlatnu boju.

Kada su gotovi, domaći čvarci se posipaju solju po ukusu, pa su spremni za jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: