Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Kačamak»Domaći kačamak sa čvarcima

Domaći kačamak sa čvarcima

Marija MilovanovićMarija Milovanović
Šegrt
2817666
Domaći kačamak sa čvarcima
Fotografije: Marija Milovanović
1 / 3
02/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"Dah tradicije na vašoj trpezi"

Potrebni sastojci

  • voda - 1 l
  • palenta - 125 g
  • so - 1 k.k.
  • čvarci - 150 - 200 g
  • mast - 1 s.k.
* merne jedinice

Način pripreme

Vodu i so staviti da proključa, pa smanjiti vatru i lagano dodati palentu uz stalno mešanje da se ne stvore grudvice. Kuvati dok se ne zgusne.

Ako su čvarci krupniji, kao vojvođanski, iseći ih na sitnije komade. Ukoliko koristite masnije čvarke, nema potrebe da se koristi mast.

U tiganj staviti mast da se zagreje, pa propržiti čvarke uz stalno mešanje i paziti da ne zagore. Skinuti sa vatre i preliti preko vrućeg kačamaka i izmešati.

Domaći kačamak sa čvarcima je odlično jelo za doručak.

Bar u mojoj okolini čvarci se jedu sveži, tek napravljeni, kad odstoje nekoliko dana niko ih ne jede, pa, ako i vi imate isti problem ovo je savršen način da ih iskoristite.

Uživajte u ovom seoskom jelu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: