Način pripreme
Mafini sa sitnim sirom i suvim grožđem bez belog brašna - mirisni i veoma ukusni keksići za uz put ili kao popodnevna užina.
Suvo grožđe potopimou toplu vodu na pola sata.
Jabuku operemo i izrendamo krupnije. Pomešamo sa šećerom, vodom i uljem.
Dodajemo sitan sir i sve dobro mutimo mikserom na umerenoj temperaturi. Nakon toga vanila, brašno sa praškom za pecivo. Odozgo sipamo vrelu vodu.
Promešamo. Može vam se činiti da je smesa tečna, ali to je zbog vrste brašna i niskog sadržaja glutena.
Dodajemo suvo grožđe. Mešamo kašiko.
Punimo kalupe do 2/3, namažemo uljem, ako su silikonski nije potrebno, i pečemo mafine na 160 stepeni sa ventilatorom, proveravamo čačkalicom za zube.
Dok su još topli posipamo mafine sa jabukama šećerom u prahu.