Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od šargarepe»Torta od šargarepe sa malinama

Torta od šargarepe sa malinama

Torta od šargarepe sa malinama
Fotografije: Nikolina Zgurovska
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
12
"Raskošna Torta sa šargarepama i malinama za praznik i radni dan!"

Potrebni sastojci

  • Za kore
  • šargarepe - 3 komada, srednje, sitnoizrendane
  • smeđi šećer - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 1 i 1/2 šolja, tipsko
  • soda bikarbona - 1 i 1/2 supena kašika
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • orasi - 1 šaka, mleveni
  • Za krem
  • tečna pavlaka - 350 ml
  • krem sir - 300 g
  • smeđi šećer - 3/4 šolje
  • maline - 1 šaka + još za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Probajte ovu svežu tortu sa šargarepama, donosi mnogo raspoloženja.

Za kore najpre mutimo ulje, šećer i jaja.

U posebnoj posudi pomešamo brašno sa sodom i praškom za pecivo, nakon čega dodajemo suvu smesu u drugu u delovima.

Na kraju dodajemo orahe i šargarepe. Pečemo iz dva dela u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Za krem za tortu mutimo pavlaku i odvojeno od nje krem sir zajedno sa šećerom i malinama.

Pomešamo oba dobijena krema, mešajući rukom, a ne mikserom.

Sastavljamo predivnu tortu, nakon čega se kore u potpunosti hlade i slepljujemo ih kremom.

Dekorišemo preostalim malinama i ukoliko je ostalo krema. Dekoraciju možete da izmajstorišete prema svom ukusu.

Raskošna Torta sa šargarepama i malina za praznik i radni dan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: