Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Grickalice uz pivo»Klasičan pohovani brokoli

Klasičan pohovani brokoli

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Klasičan pohovani brokoli
Fotografije: Sia Ribagina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
6
"Zamrznuti brokoli možete koristiti i tako što ćete ga odmrznuti, ocediti i osušiti od vode i direktno pohovati bez potrebe da ga prokuvate i blanširate."

Potrebni sastojci

  • brokoli - 500 g
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 100 g od bele pšenice
  • kukuruzno brašno - 50 g
  • pivo - 100 ml
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • ulje - 300 ml za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Brokoli očistite i isecite na male cvetove.

Možete koristiti i stabljiku tako što ćete ukloniti deblji kraj, a ostatak oljuštiti i iseći na komade. Veoma je korisno i ukusno.

U šerpu stavite vodu sa solju i stavite na šporet da provri.

Stavite komade brokolija u vrelu vodu i kuvajte 3 minuta. Uklonite i odmah isperite ledenom vodom.

Ocedite i ostavite ih po strani.

U posudi umutite jaja sa solju, biberom i pivom. Dodajte obe vrste brašna i mešajte dok ne dobijete jednoličnu gustu smesu.

Smesa za pohovanje treba da bude gušća nego za palačinke, ako je retka dodati još malo brašna.

Zagrejte ulje u šerpi ili dubokom tiganju.

Uzmite cvetove brokolija, umočite u smesu za pohovanje i pržite u zagrejanom ulju do zlatne boje. Isto uradite sa svim cvetovima brokolija, pazeći da ne zagori i povremeno ga okrećite da se prži sa svih strana.

Važno je znati da smesa za pohovanje treba da bude dovoljno gusta da se zalepi za brokoli, a stavljajte ne više od 5 komada da se zajedno prže da se pohovanje ne pokvari i ne padne.

Gotov pohovani brokoli izvadite i ocedite na kuhinjskom papiru.

Poslužite kao predjelo, prilog ili čak kao glavno jelo uz odgovarajući mlečni sos.

Napomene: Smrznuti brokoli možete koristiti i tako što ćete ga odmrznuti, ocediti i osušiti od vode i direktno pohovati bez potrebe da ga prokuvate i blanširate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: