Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pečeni Krompir»Pečene šnicle od slatkog krompira

Pečene šnicle od slatkog krompira

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4751521k214
Pečene šnicle od slatkog krompira
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
26/04/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Pečeni slatki krompir - baš kao na roštilju. Saznajte njegovu tajnu"

Potrebni sastojci

  • slatki krompir - 3 komada (obični i/ili ljubičasti)
  • dimljena aleva paprika - 1/2 kašičice
  • beli luk u prahu - 1/2 kašičice
  • luk u prahu - 1/2 kašičice
  • ruzmarin - 1/2 kašičice
  • origano - 1/2 kašičice
  • peršun - suvi
  • so
  • biber - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti i iseče na relativno tanke kriške po dužini.

Svaka kriška se postavlja ležeći između dva štapića. Višestruki prorezi su napravljeni duž celog preseka na kratkoj strani.

Okreće se i isto se ponavlja, ali su prorezi sada blago dijagonalni.

Dakle, kada se svaka kriška uhvati sa obe kratke strane i povuče u stranu, rasteže se kao harmonika.

Pomešajte začine sa maslinovim uljem i krompirom i premažite ih ovom smesom.

Raširite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 210 stepeni 15-20 minuta.

Zatim se okreću i peku još 10 minuta na drugoj strani.

Pečeni slatki krompir poslužite sa sosom od belog luka ili drugim sosom po želji dok je vruć i hrskav.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: