Način pripreme
Odsecite vrh od glavice belog luka, otkrivajući po malo od svakog čena. Pokapajte malo ulja ili maslinovog ulja i pospite solju i biberom.
Umotajte u aluminijumsku foliju i pecite 35-45 minuta. Kada se izvadi, folija se otvori i pečeni beli luk se ostavi da se ohladi.
Maslac se istopi. Dva čena belog luka se izgnječe zajedno sa peršunom. Pomešajte sa istopljenim maslacem.
Pečurke se čiste i stavljaju donjom stranom na gore. Svaku pečurku premažite sa malo mešavine maslaca.
Ohlađeni pečeni beli luk se istisne u posudu. Dodaju se krem sir i rendani kačkavalj. Dobro promešajte i rasporedite mešavinu preko 2 pečurke. Pokrijte svaku pečurku sa 1 drugom /bez kačkavalja/ da postanu kao sendvič.
U 1 tanjir sipajte prezle sa malo soli i bibera. U drugi sipajte 50 grama brašna. U treći tanjir pomešati 20 grama brašna, 1 kašiku kukuruznog skroba i 100 ml vode i mešati do homogene mase.
Svaki burger od pečuraka lepo uvaljajte u brašno, zatim u tečnu smesu i na kraju obilno u prezle.
Pečurke pržite sa svake strane nekoliko minuta na zagrejanom ulju.
Da biste pripremili sos, isecite beli luk i kiseli krastavčić. U njih se dodaju sosevi i luk u prahu. Dobro promešati.
Za burger, lepinje su podeljene na dva dela. Svaka polovina je premazana sosom.
Na dno se stavlja zelena salata, paradajz, na vrhu je burger od pečuraka, a vegetarijanski burger od pečuraka se prekriva gornjim delom lepinje.