Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni krompir»Punjeni slatki krompir sa sitnim sirom, paradajzom i belim lukom

Punjeni slatki krompir sa sitnim sirom, paradajzom i belim lukom

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Šegrt
5212107
Punjeni slatki krompir sa sitnim sirom, paradajzom i belim lukom
Fotografije: veronnika_pavlova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Omiljeni prolećni recept za celu porodicu - punjeni slatki krompir, prava eksplozija ukusa za vaše nepce!"

Potrebni sastojci

  • slatki krompir - 10 komada
  • sitni sir - 300 g
  • roze paradajz - 4 komada, zreo
  • kravlji maslac - 1 pakovanje
  • mirođija - 2 grančice, sveža
  • biber
  • aleva paprika
  • beli luk - 3 čena
  • gauda sir - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Predstavljam vam omiljeni prolećni recept za celu porodicu - punjeni slatki krompir, prava eksplozija ukusa za vaše nepce! Nežni sitni sir, mirisna mirođija, sočni paradajz i pikantni beli luk kriju se ispod zlatne korice od kačkavalja ovog neodoljivog krompira.

Pripremite ih i polizaćete prste!

Skuvajte slatki krompir u velikoj posudi sa slanom vodom na šporetu oko 20-30 minuta ili dok ne omekša. Dok se krompir kuva, pripremite fil.

Sitni sir izmrviti u posudi srednje veličine, dodati sitno seckani roze paradajz, mirođiju, biber i alevu papriku. Izgnječite beli luk u presi za beli luk i dodajte ga u smesu. Dobro promešamo dok ne dobije homogeni izgled.

Nakon što je krompir skuvan, sklonite ga sa ringle i operite hladnom vodom. Oljuštimo ga i odozgo formiramo poklopac kašikom, pa počnemo da ih dubimo. Nakon što ih izdubimo, dobro ih posolimo, uzmemo maslac i istopimo ga na šporetu, pa ga obilno namažemo na krompir.

Krompir punimo filom od sitnog sira, paradajza, mirođije i belog luka, posipamo rendanim gauda sirom i ređamo u pleh obložen papirom za pečenje.

Pecite slatki krompir u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15-20 minuta, ili dok se gauda ne istopi i ne dobije hrskavu zlatnu koricu. Služimo dok su topli. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: