Način pripreme
Predstavljam vam omiljeni prolećni recept za celu porodicu - punjeni slatki krompir, prava eksplozija ukusa za vaše nepce! Nežni sitni sir, mirisna mirođija, sočni paradajz i pikantni beli luk kriju se ispod zlatne korice od kačkavalja ovog neodoljivog krompira.
Pripremite ih i polizaćete prste!
Skuvajte slatki krompir u velikoj posudi sa slanom vodom na šporetu oko 20-30 minuta ili dok ne omekša. Dok se krompir kuva, pripremite fil.
Sitni sir izmrviti u posudi srednje veličine, dodati sitno seckani roze paradajz, mirođiju, biber i alevu papriku. Izgnječite beli luk u presi za beli luk i dodajte ga u smesu. Dobro promešamo dok ne dobije homogeni izgled.
Nakon što je krompir skuvan, sklonite ga sa ringle i operite hladnom vodom. Oljuštimo ga i odozgo formiramo poklopac kašikom, pa počnemo da ih dubimo. Nakon što ih izdubimo, dobro ih posolimo, uzmemo maslac i istopimo ga na šporetu, pa ga obilno namažemo na krompir.
Krompir punimo filom od sitnog sira, paradajza, mirođije i belog luka, posipamo rendanim gauda sirom i ređamo u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite slatki krompir u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15-20 minuta, ili dok se gauda ne istopi i ne dobije hrskavu zlatnu koricu. Služimo dok su topli. Prijatno!