Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Domaći mladi grašak sa noklicama

Domaći mladi grašak sa noklicama

IrenaIrena
Početnik
5251106
Domaći mladi grašak sa noklicama
Fotografije: Irena
1 / 3
15/05/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Zdrav i ukusan ručak kao iz bakine kuhinje"

Potrebni sastojci

  • grašak - 1 kg
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 3 supene kašike
  • začin - 1 supena kašika
  • jaje - 1 kom.
  • brašno - po potrebi
  • voda - po potrebi
  • so - po ukusu
  • mirođija - 1 veza
* merne jedinice

Način pripreme

Luk oljuštiti i iseći na kockice. Zagrejati ulje, pa staviti luk. Dinstati uz dolivanje vode dok luk ne omekša, pa dodati grašak. Naliti vodu da sav grašak bude prekriven, začiniti i umešati sitno iseckanu mirođiju.

Grašak kuvati oko sat vremena ili dok ne omekša.

Kada je grašak skuvan napraviti noklice.

Razbiti jaje, posoliti i ulupati viljuškom. Dodati malo vode i brašno kako bi se dobilo kompaktno testo.

Kafenom kašičicom vaditi noklice i umešati ih u grašak, pa ostaviti još nekoliko minuta kako bi se i one skuvale.

Prijatno uz domaći mladi grašak sa noklicama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: