Način pripreme
Prvo pripremite krem.
U posudi pomešajte brašno, skrob i 50 ml mleka.
Dodajte jaje i promešajte viljuškom.
U šerpi zagrejte preostalo mleko sa šećerom i vanilom dok se šećer ne istopi.
Dodajte smesu od jaja i brašna i kuvajte, neprestano mešajući, oko 5 minuta. Dobija se gusti krem.
Prebacite gusti krem u posudu i prekrijte ga prozirnom folijom.
Ostavite krem na sobnoj temperaturi 10-15 minuta, a zatim ga ostavite u frižideru oko 60 minuta.
Operite suvo grožđe i potopite ga u toplu vodu.
Lisnato testo razvijte, ravnomerno ga premažite kremom i pospite oceđenim i osušenim suvim grožđem.
Zarolajte, umotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižideru 30 minuta.
Zatim pomoću konca isecite lisnati rolat na kolutove debljine oko 2 cm.
Pecivo poređajte na papir za pečenje i premažite ga umućenim žumancem i 1 kašikom vode.
Pecite dansko pecivo u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta.
Slatko od kajsija pomešajte sa malo vode, izvadite pleh iz rerne i smesom premažite površinu peciva.
Recept preuzet sa Kulinarskog bloga Marije Miteve-Kristou.