Dansko pecivo

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5081692k
Dansko pecivo3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Dansko pecivo, krem kiflice, krem kiflice sa suvim grožđem - to je ista stvar i veoma je ukusno"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 1 pakovanje (275 g)
  • suvo grožđe - 50 godina
  • žumance - 1 komad
  • slatko od kajsija - 2 kašike
  • za krem
  • sveže mleko - 200 ml
  • brašno - 15 g
  • skrob - 10 g
  • šećer - 40 g
  • vanilin šećer - 1 kašičica
  • jaje - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremite krem.

U posudi pomešajte brašno, skrob i 50 ml mleka.

Dodajte jaje i promešajte viljuškom.

U šerpi zagrejte preostalo mleko sa šećerom i vanilom dok se šećer ne istopi.

Dodajte smesu od jaja i brašna i kuvajte, neprestano mešajući, oko 5 minuta. Dobija se gusti krem.

Prebacite gusti krem u posudu i prekrijte ga prozirnom folijom.

Ostavite krem na sobnoj temperaturi 10-15 minuta, a zatim ga ostavite u frižideru oko 60 minuta.

Operite suvo grožđe i potopite ga u toplu vodu.

Lisnato testo razvijte, ravnomerno ga premažite kremom i pospite oceđenim i osušenim suvim grožđem.

Zarolajte, umotajte u prozirnu foliju i ostavite u frižideru 30 minuta.

Zatim pomoću konca isecite lisnati rolat na kolutove debljine oko 2 cm.

Pecivo poređajte na papir za pečenje i premažite ga umućenim žumancem i 1 kašikom vode.

Pecite dansko pecivo u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 20 minuta.

Slatko od kajsija pomešajte sa malo vode, izvadite pleh iz rerne i smesom premažite površinu peciva.

Recept preuzet sa Kulinarskog bloga Marije Miteve-Kristou.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: