Način pripreme
Ugrejte maslinovo ulje u tiganju i pržite luk i beli luk + polovinu svežeg i iseckanog ruzmarina i mrvljenu ljutu papriku (bez semenki).
Za to vreme operite i lepo ocedite ružice brokolija i podelite na manje ružice.
Stavite brokoli u luk i dinstajte 5 minuta.
Prebacite povrće u posudu.
Posebno u druhoj posudi umutite jaja sa solju i dodajte pavlaku, šafran, preostali isečen ruzmarin i rendani parmezan sitno.
Sipajte u posudu u povrće i promešajte.
Prebacite u pleh prečnika 20-22 cm, prethodno namazan.
Pecite fritatu u rerni ugrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta. Kad ostane 5 minuta stavite odozgo krugove mocarele.
*Ako koristite svežu mocarelu, kad se rastopi pustiće malo vode, Ja vadim zapečeno jelo za brokolijem i prosipam višak tečnosti, ali nije problem pošto je malo. Ako vam smeta koristite zrelu mocarelu, koja je kao kačkavalj.
* Možete pripremiti ovu fritatu od brokolija sa mirisom ruzmarina direktno u tiganju i posle prebaciti u rernu na gornji grejač da se zapeče odozgo i da se mocarela rastopi.