Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Brza večera sa kobasicom i krompirom

Brza večera sa kobasicom i krompirom

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Brza večera sa kobasicom i krompirom
Fotografije: Djemile Cheshlieva
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Čašu piva sipajte i krompir sa kobasicom bockajte!"

Potrebni sastojci

  • kobasica - 4 - 5 komada, sirova
  • krompir - 600 g
  • crvene paprike - 3 komada
  • beli luk - 1 čen
  • peršun - nekoliko strukova
  • so
  • biber
  • bujon - 300 ml, od povrća
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • majčina dušica - 1 prstohvat, suva
  • šećer - 1 kašičica
  • pivo - 50 ml
  • aleva paprika - 1 kašičica, dimljena
  • ljuta paprika - 1 prstohvat, ljuspice
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite krompir i isecite na krupnije komade.

Odvojite drške crvenoh paprika, operite ih i isecite krupnije paprike.

Stavite u duboku posudu ili pleh krompir i paprike, isecite čen belog luka i dodajte, stavite začine i malo šećera, on će dati slatkast ukus krompiru.

Kobasice ostavite cele, stavite ih između krompira, sipajte maslinovo ulje, bujon i pivo.

Pokrijte posudu alu folijom.

Stavite u prethodno ugrejanu rernu na 220 stepeni 30 minuta.

Izvadite iz rerne, skinite foliju pažljivo i vratite ponovo 10-15 minuta ili dok kobasice ne dobiju lepu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: