Način pripreme
Vodom dobro operemo pileće šnicle!
Nakon čega u posudi pravimo marinadu tako što pomešamo majonez, senf, soja sos, Vočestar sos, crni biber i malo maslinovog ulja. Mešamo sastojke za marinadu dok se ne dobije homogena smesa.
Dodajemo oprane šnicle u marinadu i stavljamo posudu na hladno mesto barem na sat vremena.
Odgovarajuću tepsiju oblažemo papirom za pečenje i u nju stavljamo marinirane šnicle.
Meso pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 10 minuta, nakon čega smanjujemo rernu na 150 stepeni. Kada šnicle dobiju zlatkastu boju, isključujemo rernu!
Od ostale marinade nakon pečenja pravimo sos. Za taj cilj procedimo marinadu kroz cediljku u odgovarajući tiganj na umerenoj vatri. U marinadu dodajemo skrob rastvoren u malo vode, maslac i ukoliko je potrebno malo vode ili belog vina. Izmešamo sos za šnicle do željene gustine.
Šnicle sa sosom od majoneza i senfa poslužujemo tople, sa prilogom od pire krompira. Neka vam je slatko!