Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Zapečena jela»Zapečena boranija sa kobasicama

Zapečena boranija sa kobasicama

IrenaIrena
Početnik
16929631
Zapečena boranija sa kobasicama
Fotografije: Irena
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
135 min.
Porcije
8
"Zablistajte u kuhinji sa ovim jednostavnim, ali veoma ukusnim jelom!"

Potrebni sastojci

  • boranija - 1 kg
  • crni luk - 1 glavica
  • domaće kobasice - 300 g
  • jaja - 4 kom.
  • mleko - 800 ml
  • začin - po ukusu
  • ulje - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Kobasice oljuštiti i iseći na kolutiće. Zagrejati ulje i kratko ih propržiti.

Izvaditi kobasice na tanjir, pa na istom ulju dinstati luk isečen na sitne kockice. Po potrebi dolivati vodu dok luk ne omekša.

Tada dodati očišćenu i naseckanu boraniju, doliti vodu i začiniti. Dinstati dok ne bude napola skuvana, pa je preručiti u tepsiju. Dodati kobasice i promešati.

Za pripremu preliva treba viljuškom umutiti jaja, pomešati ih sa mlekom i začiniti po ukusu. Preliv ravnomerno rasporediti preko boranije.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko sat i po vremena dok sastojci ne omekšaju, a na površini se ne formira korica.

Prijatno uz moju zapečenu boraniju sa kobasicama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: