Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Zapečena Jela»Zapečena boranija sa slaninom

Zapečena boranija sa slaninom

Gordana DanilovGordana Danilov
Kuvar
272367598175
Zapečena boranija sa slaninom
Fotografije: Gordana Danilov
1 / 5
23/02/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Ne propustite da probate ukusnu zapečenu boraniju sa slaninom - odmah ćete je ubaciti u svoj jelovnik"

Potrebni sastojci

  • zamrznuta žuta boranija - 800 g
  • domaća dimljena slanina - 150 g
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • paradajz - 1 kom.
  • šargarepa - 1 kom.
  • goveđa kocka - 2 kom.
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • za preliv
  • jaja - 3 kom.
  • kisela pavlaka - 3 - 4 kašike
  • mleka - 200 ml
  • morska so / po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Rernu zagrejati na 200°C.

Svo predviđeno povrće oprati i očistiti.

Luk naseći sitno, beli luk protisnuti, paradajz iseći na kocke, šargarepu krupno naribati, a slaninu iseći na manje komade.

Zamrznutu boraniju kuvati 10 minuta, ocediti i ostaviti sa strane.

U odgovarajućem tiganju, na umereno zagrejanom maslinovom ulju, propržiti luk da zastakli, dodati naseckanu slaninu, beli luk, zatim paradajz, šargarepu i dinstati da omekša.

Umešati oceđenu boraniju i usitnjene mesne kocke i dinstati sve zajedno još par minuta.

Umutiti jaja sa pavlakom i mlekom, začiniti, preliti preko boranije i zapeći u zagrejanoj rerni do zlatno smeđe boje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: