Način pripreme
Očistite i dobro operite lisičarke. Krupnije isecite na dva dela po dužini, a manje ostavite cele.
Oljuštite i isecite čenove belog luka na kriške.
Ugrejte maslac sa maslinovim uljem u velikom/širokom tiganju na umerenoj vatri.
Pržite beli luk dok lepo ne zamiriše i dok ne dobije lepu boju.
Pojačajte vatru i stavite pečurke i šafran, a nakon dva minuta sipajte vino.
Ostavite pečurke da se kuvaju dok potpuno ne ispari tečnost. Ako je tiganj sa širokom površinom, vino isparava relativno brzo. Onda posolite po ukusu i dodajte peršun.
Probajte da li su pečurke gotove, treba da budu krhke i sočne. Ako mislite da im treba još vremena za kuvanje (zavisi od veličine) onda sipajte malo vina i posle ponovo redukujte dok ne ostanu na masti.
Brzo, lako i ukusno meze sa neverovatnim lisičarkama!