Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Pečurke u maslacu»Lisičarke sa belim vinom i šafranom

Lisičarke sa belim vinom i šafranom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Lisičarke sa belim vinom i šafranom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
5 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
18 min.
Ukupno
28 min.
Porcije
1
"Ako još uvek tražite savršeno meze, ne tražite više, mi smo ga našli - aromatične lisičarke sa belim vinom, maslacem i belim lukom u tiganju"

Potrebni sastojci

  • lisičarke - 350 g, sveže gljive
  • kravlji maslac - 1 i 1/2 supene kašike, mekani
  • maslinovo ulje - 1 supena kašia
  • belo vino - 1 šolja
  • šafran - 1 - 2 prstohvata, vlasi
  • beli luk - 3 čena
  • so - 1/2 kašičice ili po ukusu
  • peršun - 1 i 1/2 supena kašia, sitno iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i dobro operite lisičarke. Krupnije isecite na dva dela po dužini, a manje ostavite cele.

Oljuštite i isecite čenove belog luka na kriške.

Ugrejte maslac sa maslinovim uljem u velikom/širokom tiganju na umerenoj vatri.

Pržite beli luk dok lepo ne zamiriše i dok ne dobije lepu boju.

Pojačajte vatru i stavite pečurke i šafran, a nakon dva minuta sipajte vino.

Ostavite pečurke da se kuvaju dok potpuno ne ispari tečnost. Ako je tiganj sa širokom površinom, vino isparava relativno brzo. Onda posolite po ukusu i dodajte peršun.

Probajte da li su pečurke gotove, treba da budu krhke i sočne. Ako mislite da im treba još vremena za kuvanje (zavisi od veličine) onda sipajte malo vina i posle ponovo redukujte dok ne ostanu na masti.

Brzo, lako i ukusno meze sa neverovatnim lisičarkama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: