Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Ekleri»Ekleri sa jedinstvenom kremom

Ekleri sa jedinstvenom kremom

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5101712k
Ekleri sa jedinstvenom kremom
Fotografije: Juliya
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Za posebne prilike poslužite eklere sa jedinstvenim kremom."

Potrebni sastojci

  • voda - 125 ml
  • sveže mleko - 125 ml
  • kravlji maslac - 100 g
  • brašno - 160 g
  • so - prstohvat
  • jaja - 4 komada
  • za krem
  • jagode - 200 g
  • šećer - 120 - 150 g
  • maskarpone - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavite maslac, vodu, mleko i so i stavite na šporet.

Nakon što se maslac istopi i smesa provri, sipajte brašno i mešajte dok se ne dobije homogeno testo.

Sklonite posudu sa vatre i posle 1-2 minuta dodajte jedno po jedno jaje.

Prebacite testo u pleh, oblikujte eklere na papiru za pečenje i pecite 15 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, a zatim na 160 stepeni još 20 minuta.

Za krem, izgnječite jagode, procedite ih kroz cediljku i dodajte im šećer.

Maskarpone promešajte, dodajte jagode i umutite.

Krem za eklere stavite u špric, napunite ohlađene eklere i stavite u frižider.

Za posebne prilike poslužite eklere sa jedinstvenim kremom.

Pogledajte i kako se pravi kuvano testo za eklere.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: