Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Domaći hleb sa vodom

Domaći hleb sa vodom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Domaći hleb sa vodom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
5
"Ekonomičan, ali veoma ukusan domaći hleb"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • voda - 500 ml
  • jaja - 2 komada
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 2 kašičice
  • kvasac - 1 kesica, suv 7 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo meko testo, kvasac rastvorimo u malo mlake vode, ako ne mešamo u mašini za hleb.

Nadolazi 1 sat.

Mesimo i oblikujemo hleb, pečemo na 170 stepeni u rerni sa ventilatorom na 150 stepeni u rerni bez ventilatora.

Domaći hleb sa vodom je gotov.

Ako volite da pravite domaći hleb, obavezno probajte naše recepte za majmunski hleb ili banana hleb - sve ukusi, koji će vas iznenaditi :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: