Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Punjeni hleb»Domaći hleb sa nadevom

Domaći hleb sa nadevom

Vanya StoichevaVanya Stoicheva
Pomoćnik kuvara
216181
Domaći hleb sa nadevom
Fotografije: Vanya Stoicheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ako se iz kuhinje širi neodoljiv miris toplog hleba i još nečeg, znači da se u rerni peče domaći hleb sa nadevom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • kvasac - 1/2 kockice
  • šećer - 1 prstohvat
  • so
  • kobasica - 200 g
  • paprike - 4 komada
  • paradajz - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo brašno u pleh, napravimo udubljenje u koje razbijamo jaje, stavljamo kiselo mleko i so.

Rastvorimo kvasac u mlakoj vodi sa prstohvatom šećera.

Za nadev propržimo kobasicu sa malo ulja, ispžimo paprike i dodajemo paradajz. Ostavljamo da ispari sos.

Testo narasta 20 minuta, oblikujemo pogaču i u nju stavljamo nadev. Pečemo dok ne dobije zlatnu boju na 190-200 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: