Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Domaći hleb sa speltom

Domaći hleb sa speltom

Sergei AnchevSergei Anchev
Kuvar
12627342
Domaći hleb sa speltom
Fotografije: Sergei Anchev
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
70 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Hleb iz prodavnice ne kupujemo, jer znamo kako da napravimo ukusan i koristan domaći hleb sa speltom"

Potrebni sastojci

  • brašno - 4 šolje, pšenično
  • brašno od spelete - 2 šolje
  • kvasac za hleb - pola kocke (oko 21 g)
  • šećer - 1 kašičica
  • so - pola kašičice
  • ulje - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se rastvori u 1 šolji tople vode zajedno sa šećerom. Ostavlja se da se aktivira. Namazanim rukama se zamesi polutvrdo testo.

Stavlja se u nelepljivi kalup za hleb, uvija se streč folijom i ostavlja da naraste 40-50 minuta na toplom.

Pravi se nekoliko razreza oštrim nožem i peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30-35 minuta. Kad se izvadi naprska se vodom i zavija krpom da se istišti oko pola sata.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: