Način pripreme
Za pripremanje recepta koristite blender ili kuhinjski robot.
Sipajte brašno u bokal uređaja. Dodajte šećer, prašak za pecivo, mlevene bademe, prstohvat soli, izdrobljenu belu čokoladu, meki maslac u komadićima i oba jaja.
Blendajte sastojke na srednjim obrtajima nekoliko sekundi. Kao krajnji rezultat treba da dobijete testo malo mekše od testa za kolačiće, u kom se vide mali komadići bele čokolade.
Prednost ove metode je što se sve umesi za sekundu u uređaju, u isto vreme se izdrobi i čokolada. Inače može da se umesi i rukom tako što se svi sastojci postepeno mešaju, a bela čokolada se dodaje još sitnije izdrobljena/naseckana oštrim nožem.
Uzmite testo i stavite ga u tepsiju prečnika 23/23 cm ili sličnu, obloženu papirom za pečenje.
Rasporedite prstima u ravnomeran sloj kao jedan veliki i debeli keks.
Odozgo poređajte trešnjice - prepolovljene i očišćene od koštica. Lagano ih pritiskajte u testo. Između njih stavite pekan orahe i na kraju oblino pokrijte filiranim bademima.
Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni otprilike 25-30 minuta ili dok čačkalica ne bude suva.
Kada se ohladi gotov kolač sa trešnjama, naseckajte ga na kvadratiće i servirajte uz kuglu umućene pavlake i slatka od trešanja.
Takođe, kolač od maslaca sa belom čokoladom i trešnjama možete servirati i toplog, ukrašenog kuglom pavlake ili sladoleda od vanile. Sličan je brauniju, samo što je sa belom čokoladom - blondi.
Neka vam je slatko!