Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Janija»Pileći paprikaš Klasika

Pileći paprikaš Klasika

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
472902k150
Pileći paprikaš Klasika
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 2
22/06/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Napravite mesta na trpezi - stiže Njegovo visočanstvo Pileći paprikaš"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 340 g
  • paradajz - 960 g
  • luk - 640 g
  • paprike - 8
  • maslinovo ulje - 4 kašičice
  • so
  • crni biber
  • aleva paprika
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz, paprike i luk se krupno naseckaju i dinstaju se na maslinovom ulju i malo vode dok ne omekšaju.

Pileći file se dinsta u tiganju bez masnoće sa malo vode.

Ređa se u šerpu sa povrćem i masom, posoli se, stavlja se aleva paprika i biber po ukusu tako što se paprikaš kuva 30 minuta pod poklopcem.

Nakon toga janija se posipa peršunom.

Pileći paprikaš Klasika je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: