Način pripreme
Prosejte brašno. U sredinu stavite kvasac i šećer.
Lagano umutite i napravite udubljenje.
Jedno za drugim dodajte so, vodu i ulje.
Mešajte prvo kašikom, posle nastavite da mesite rukama.
Treba da se dobije meko testo. Nemojte dodavati više brašna nego što je navedeno u receptu.
U duboku posudu podmazanu uljem stavite testo i pokrijte je streč folijom. Ostavite je na 40 minuta da nadođe.
Raširite gotovo testo u tanak list debljine otprilike 1 cm. Namažite ga mekim maslacem.
U sitan sir dodajte belance jajeta i posolite po ukusu. Mešajte i dobijenu smesu raširite po celom listu.
Uvijajte testo u rolat, a zatim naseckajte na manje rolnice veličine otprilike 5 cm.
Poređajte ih jednu do druge u tepsiji obloženoj pergamentnim papirom sa razrezima na gore.
Mekane rolnice ostavite na 20 minuta da nadođu. Pre nego što ih stavite da se peku premažite ih žumancem i pospite posoljenim prezlama.
Pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 20-25 minuta.
Neka vam je slatko sa ovim mekanim štipcima sa sitnim sirom! Sledeći put preporučujemo da probate naše klasične slivenske uštipke.