Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Piletina sa pirinčem i peršunom

Piletina sa pirinčem i peršunom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
481932k
Piletina sa pirinčem i peršunom
Fotografije: Maria Bojilova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Klasičlan predlog, odgovarajući za kuvare em laka priprema, em mnogo ukusno"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 1 kg, bez kože + 500 g sa kožom
  • pirinač - 500 g
  • luk - 2 glavice crnog
  • peršun - 1/2 veze
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso operemo i stavljamo u pleh u kojem ćemo peći.

Luk očistimo, isečemo sitno i sipamo u meso. Dinstamo 30 minuta na 200 stepeni.

Dodajemo očišćen i opran pirinač, na svau čašu pirinča sipamo 3 čaše vode.

Pirinač pečemo 1 sat na 200 stepeni u rerni sa ventilatorom ili na 180 stepeni u rerni bez ventilatora.

Kad se piletina sa pirinčem ispeče, pisipamo sitno isečenim peršunom.

Piletina sa pirinčem i peršunom je gotova.

Na isti način možete pripremiti i ćuretinu sa pirinčem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: