Način pripreme
Ova voćna torta će vas naterati da pevušite od oduševljenja!
U tepsiju od 26 cm stavite red keksića ili krekera tako što izlomite svaki od krekera ili keksiće da se uklope, ukoliko je potrebno.
U velikoj posudi razmešajte kremasti sitni sir - kvark, ekstrakt vanile. Dodajte javorov sirup ili šećer u prahu i izmešajte da se pomešaju.
Kapnite otprilike 1/3 kremaste smese na keksiće ili krekere i rasporedite je u ravnomernom sloju.
Na smesu od kvarka ravnomerno poređajte naseckane jagode i borovnice. Ja sam dodala i malo nektarina, jer sam ih imala.
Slojeve ponovite dva puta.
Zatim uzmite ostale jagode i borovnice, napravite dekorativni sloj odozgo na tortu sa sitnim sirom.
Želatinom zalijte kompotom ili vodom i šećerom, kada nabubri zagrejte ili na vodenoj pari ili u mikrotalasnoj rerni. Ostavite ga na sobnoj temperaturi da se blago zgusne. Namažite ga po jagodama i borovnicama i ostavite da se stegne želirana torta.
Pokrijte desert i ostavite u frižideru na barem 4 sata ili celu noć pre serviranja. Ne zaboravite da je najbolji deo ovog čuda - torta bez pečenja sa fleksibilnošću koju nudi - ne kolebajte se da dodate svoj lični pečat i kreirajte svoju sopstvenu ukusnu verziju voćne torte sa sitnim sirom.
Deserti sa sitnim sirom su uvek jednostavni, ukusni i brzo se prave, zato preporučujemo da obavezno probate naš čizkejk sa sitnim sirom ili pak da spremite domaći krem sa sitnim sirom, koji će voleti i najmlađi.