Način pripreme
Za koru: Sameljite indijski orah i ovsene pahuljice u blenderu. Sipajte ih u posudu, dodajte ostale sastojke i dobro promešajte. Ako je smesa previše lepljiva, dodajte malo vode. Gotovu smesu rasporedite na papir za pečenje u plehu sa dnom koje se skida i ostavite u zamrzivaču.
Za to vreme prirpemite krem za tortu.
Za krem: Prvo natopite čia semenke i želatin u šoljice sa vodom i ostavite da nabubre. U posudi pomešajte preostale sastojke i promešajte. Kad želatin nabubri, rastvorite ga na pari i dodajte u smesu zajedno sa čia semenkama.
Ponovo dobro promešajte. Izvadite koru za tortu bez pečenja iz zamrzivača, sipajte krem i ostavite u frižideru nekoliko sati da se stegne.
Nakon toga ukrasite tortu sitnim sirom, voćem ili drugim sastojcima po izboru i servirajte.
Recept za dijetetsku tortu sa limunom i sitnim sirom je pripremljen!