Način pripreme
Svinjska plećka se opere i posuši. Oštrim nožem se prave prorezi sa obe strane. Posipa se solju, crnim biberom i kuminom.
Oljušte se 4 čena belog luka i presuju se. Presovanim belim lukom se dobro istrlja meso trudeći se da uđe i u proreze. Zatim se meso premazuje senfom i ostavlja se da se začini na barem sat vremena, što duže - to bolje.
Krompir i šargarepa se oljušte, operu i krupno naseckaju po dužini. Ostali čenovi belog luka se operu, bez guljenja.
Krompir, šargarepa i celi čenovi belog luka se prebacuju u kesu za pečenje. Sipa se pivo i dodaje se so, crni biber i kumin.
Odozgo se stavlja plećka i zaliva se uljem. Kesa se vezuje i stavlja u tepsiju. Kesa se izbocka čačkalicama za zube sa gornje strane da se ne bi nadulo prilikom pečenja.
Tepsija se stavlja u prethodno zagrejanu rernu na 180 - 200 stepeni, na srednju rešetku i uključen ventilator na otprilike sat vremena dok se ne dobije ukusna boja mesa.
Pečena svinjetina se secka na zalogajčiće i garnira se pečenim povrćem.
Po želji pre serviranja može da se pospe ljutom alevom paprikom.
Svinjska plećka pečena u kesi je veoma ukusna.
Svinjetinu sa krompirom možete spremiti na mnogo načina, ali razultat je uvek ukusan!