Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjska plećka pečena u kesi

Svinjska plećka pečena u kesi

ZoriZori
Guru
8842825k
Svinjska plećka pečena u kesi12 / 12
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
65 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Kažu da se najlepše stvari pakuju u male pakete - i sa svinjetinom je tako"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 400 g
  • šargarepa - 3 komada
  • krompir - 4 komada
  • beli luk - 1 glavica
  • senf - 2 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • kumin - 1/4 kašičice
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • pivo - 400 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska plećka se opere i posuši. Oštrim nožem se prave prorezi sa obe strane. Posipa se solju, crnim biberom i kuminom.

Oljušte se 4 čena belog luka i presuju se. Presovanim belim lukom se dobro istrlja meso trudeći se da uđe i u proreze. Zatim se meso premazuje senfom i ostavlja se da se začini na barem sat vremena, što duže - to bolje.

Krompir i šargarepa se oljušte, operu i krupno naseckaju po dužini. Ostali čenovi belog luka se operu, bez guljenja.

Krompir, šargarepa i celi čenovi belog luka se prebacuju u kesu za pečenje. Sipa se pivo i dodaje se so, crni biber i kumin.

Odozgo se stavlja plećka i zaliva se uljem. Kesa se vezuje i stavlja u tepsiju. Kesa se izbocka čačkalicama za zube sa gornje strane da se ne bi nadulo prilikom pečenja.

Tepsija se stavlja u prethodno zagrejanu rernu na 180 - 200 stepeni, na srednju rešetku i uključen ventilator na otprilike sat vremena dok se ne dobije ukusna boja mesa.

Pečena svinjetina se secka na zalogajčiće i garnira se pečenim povrćem.

Po želji pre serviranja može da se pospe ljutom alevom paprikom.

Svinjska plećka pečena u kesi je veoma ukusna.

Svinjetinu sa krompirom možete spremiti na mnogo načina, ali razultat je uvek ukusan!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: