Način pripreme
Crni luk oljuštiti i iseći ga na kockice. Zagrejati ulje i staviti luk da se dinsta, pa dosipati vodu prema potrebi.
Pileće belo meso iseći na kockice, dodati luku, pa sipati začin i biber. Kada je meso napola kuvano, dodati tikvice prethodno oljuštene i isečene na kockice.
Naliti vodu i dodati sitno naseckanu mirođiju. Kuvati dok svi sastojci ne omekšaju.
Tada razmutiti brašno sa malo vode i pomešati sa pavlakom, pa sipati u jelo uz neprestano mešanje, kako ne bi došlo do formiranja grudvica. Ostaviti još nekoliko minuta da se ukrčka i sos zgusne.
Za vreme dok se sos kuva staviti vodu u šerpicu da proključa i dodati joj so i ulje. U ključalu vodu staviti makarone i kuvati ih prema uputstvu sa kesice dok ne omekšaju.
Procediti makarone i servirati ih prelivene sosom od tikvica i belog mesa.
Savršen lagani letnji ručak je spreman.