Duge pitice sa rikotom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Duge pitice sa rikotom
Fotografije: Ivi Vacca
1 / 2
16/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno30 min.
Porcije5
"U trenutku u kome smo ugledali duge pitice sa rikotom, shvatili smo kakav će biti sutrašnji doručak"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ove ukusne duge pitice su idelane za aperitiv ili za započinjanje večere sa prijateljima!

Spremite nadev tako što dinstate bejbi spanać u nelepljivom tiganju sa mlazom maslaca pet minuta, tek toliko dok ne omekša. Ostavite da se ohladi potpuno, pre nego što ga iseckate nožem i dodate u rikotu sa sirom, solju i biberom. Promešajte sve dobro i ostavite sa strane. Ako koristite peršun, jednostavno ga isecite i dodajte u smesu.

Isecite svaki list na dva dela, tako da se dobiju dva lista. Namažite površinu lista maslinovim uljem, pomešanim sa vodom.

Stavite kašiku nadeva u donji deo lista, zatvorite sa strane, nakvasite ih ponovo emulzijom od maslinovog ulja i vode i uvijte rolat od testa do kraja.

Stavite pitice sa spanaćem na list papira za pečenje, pokrijte papirom za pečenje i pre nego što ih ispečete namažite ih emulizijom i rasporedite susam odozgo.

Ispecite duge pitice sa rikotom u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta dok ne postanu zlataste sa obe strane.

Izvadite iz rerne i servirajte ohlađene.

Uživajte!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: