Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Gratin od tikvica i belog mesa

Gratin od tikvica i belog mesa

IrenaIrena
Početnik
16929631
Gratin od tikvica i belog mesa
Fotografije: Irena
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Gratin od tikvica i belog mesa - jednostavan za pripremu, savršenog ukusa, još samo da nas pozovete"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 1, 5 kg
  • kukuruz šećerac - 300 g
  • pirinač - 200 g
  • crni luk - 1 glavica
  • pileće belo meso - 500 g, mleveno
  • jaja - 3 kom.
  • mleko - 500 ml
  • začin - po ukusu
  • ulje - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremiti tikvice. Oljuštiti ih i iseći na uzdužne trake. Posoliti tikvice i kratko zapeći sa obe strane na ulju.

Zamrznut kukuruz šećerac skuvati po uputstvu sa kesice ili koristiti kukuruz iz konzerve.

Pirinač oprati i skuvati uz dodatak začina.

Luk sitno iseći i izdinstati na ulju na kojem su pečene tikvice. Po potrebi dolivati vodu.

Zatim na luk dodati mleveno pileće belo meso, začiniti po ukusu i nastaviti sa dinstanjem.

Na dno tepsije rasporediti tikvice. Preko njih staviti pirinač, kukuruz, pa meso sa lukom.

Umutiti jaja, pomešati ih sa mlekom i začiniti po ukusu.

Ravnomerno rasporediti preliv preko svih sastojaka u tepsiji.

Staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni i peći gratin oko 45 minuta.

Prijatno uz moj gratin od tikvica i belog mesa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: