Salata iz Pandžara

ZoriZori
Guru
8932865k
Salata iz Pandžara
Fotografije: Zori
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
2
"Kako da ne podignemo čaše i poželimo zdravlje svima koji su odlučili da probaju ovu prelepu Pandžar salatu"

Potrebni sastojci

  • crvena cvekla - 300 g, manje krtole
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • jaja - 2 komada
  • spanać - 1 šaka listova
  • sok od limuna - 1 kašika
  • kapari - 1 kašika
  • beli luk - 1 čen
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Cvekla se očisti i opere četkom pod tekućom vodom.

Krtole se, bez ljuštenja, kuvaju u slanoj vodi oko 50 minuta dok ne omekšaju.

Skuvajte jaja u posebnoj posudi. Ohladite, oljuštite i isecite.

Spanać se opere i isecka ili krupno iskida.

Cvekla, pošto je skuvana, procedi se od vode i ostavi da se ohladi. oljuštite je i isecite na rebarca.

Sve poređajte na tanjir i pospite kaparima. Ukrasite seckanim kuvanim jajima.

Za preliv pomešati maslinovo ulje, sok od limuna, sitno seckani beli luk, so i biber po ukusu.

Salata od povrća se prelije prelivom i služi na sobnoj temperaturi ili malo ohlađena.

Pandžar salata je spremna.

Na raspolaganju su vam i druge vitaminske salate i salate od cvekle koje možete dodati u svoj jelovnik.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: