Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileći želuci sa žalfijom i povrćem

Pileći želuci sa žalfijom i povrćem

Pileći želuci sa žalfijom i povrćem
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
1
"Ko se razume, staje ovde Dođite na ukusne želuce"

Potrebni sastojci

  • pileći želuci - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 2 komada
  • paprike - 4 komada, pečene crvene
  • žalfija
  • maslac - 50 g
  • so
  • beli biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite želuce i kuvajte ih dok ne budu gotovi.

Ugrejte maslac u tiganju. Dodaje očišćen i sitno isečen luk i dinstajte.

Dodajte isečeni paradajz i žalfiju. Kuvajte još 4-5 minuta uz neprestano mešanje.

Dodajte isečene pečene paprike

Ocedite želuce i dodajte ih u povrće.

Kuvajte 7-8 minuta, mešajte jelo.

Začinite solju i belim biberom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: