Način pripreme
Očistite i operite luk i beli luk. Luk narendajte, a beli luk sitno iseckajte. Posle toga ih pržimo u tiganju sa poklopcem i dodamo maslinovo ulje, na umerenoj vatri, oko 1-2 minuta.
Dodajte kečap, šećer i začine. Mešamo do homogene smese minut-dva.
Dodajemo i pileće meso isečeno na sitne komade, prethodno namočeno u soja sosu. Mešamo dok meso ne pobeli.
Sipamo kokosovo mleko u meso. Pustite da se krčka, pokriveno poklopcem tiganja, oko 20 minuta na laganoj vatri. Povremeno promešamo jelo da ne izgori.
Pet minuta pre isključivanja šporeta dodajte kukuruzni skrob rastvoren u malo vode, povremeno mešajući.
Prilog pripremamo tako što prokuvamo pirinač i dodamo kurkumu, maslac i so.
Jelo služimo toplo. Serviramo sa tostiranim komadima tortilje premazane maslacem i posute belim lukom u prahu!
Prijatno uz piletinu na tajlandski način sa kokosovim mlekom!