Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Piletina na tajlandski način sa kokosovim mlekom

Piletina na tajlandski način sa kokosovim mlekom

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
189871k
Piletina na tajlandski način sa kokosovim mlekom6 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Pozovite ukus Tajlanda u svoj dom uz ovu ukusnu piletinu na tajlandski način"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 450 g
  • kokosovo mleko - 400 ml
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • soja sos - 1 kašika
  • kečap - 2 kašike
  • smeđi šećer - 1 kašika
  • đumbir - 1 - 2 prstohvata
  • ljuta aleva paprika
  • maslinovo ulje
  • so
  • kukuruzni skrob - 1/2 kašičice
  • puter od kikirikija - 1 - 2 kašike, po želji
  • Prilog
  • pirinač - 1/3 šolje
  • kurkuma - 1 prstohvat
  • maslac
  • voda - 1 šolja
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite luk i beli luk. Luk narendajte, a beli luk sitno iseckajte. Posle toga ih pržimo u tiganju sa poklopcem i dodamo maslinovo ulje, na umerenoj vatri, oko 1-2 minuta.

Dodajte kečap, šećer i začine. Mešamo do homogene smese minut-dva.

Dodajemo i pileće meso isečeno na sitne komade, prethodno namočeno u soja sosu. Mešamo dok meso ne pobeli.

Sipamo kokosovo mleko u meso. Pustite da se krčka, pokriveno poklopcem tiganja, oko 20 minuta na laganoj vatri. Povremeno promešamo jelo da ne izgori.

Pet minuta pre isključivanja šporeta dodajte kukuruzni skrob rastvoren u malo vode, povremeno mešajući.

Prilog pripremamo tako što prokuvamo pirinač i dodamo kurkumu, maslac i so.

Jelo služimo toplo. Serviramo sa tostiranim komadima tortilje premazane maslacem i posute belim lukom u prahu!

Prijatno uz piletinu na tajlandski način sa kokosovim mlekom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: