Način pripreme
Pasulj se stavlja na ringlu u šerpu sa malo vode, koliko je potrebno da pokrije. Kada proključa, voda se baca. Sipa se hladna voda i kada uzavri, ringla se smanjuje na srednji stepen.
Kada zrna malo omekšaju, stavlja se so po ukusu.
Šargarepa, luk i paprika se sitno naseckaju. Dinstaju se na malo ulja i stavljaju u šerpu sa pasuljem.
paradajz za kuvanje se stavlja skoro na kraju.
Majčina dušica, divlja nana, peršun i beli luk se naseckaju sa malo soli i njima se začinjava čorba od pasulja.
Jelo od pasulja se ostavlja na isključenoj toploj ringli i tako se kuvanje nastavlja još 10-15 minuta.
Prilikom serviranja čorbe od pasulja sa aromatičnim začinima možete ponuditi kobasicu i pečene ljute papričice.
Pasulj je izuzetno ukusan kada znate kako da ga spremite, zato preporučujemo da probate naše recepte za neodoljiva janija od pasulja, zapečeni pasulj u rerni ili prosto klasični pasulj u glinenom loncu.