Način pripreme
Za naše kantučine naseckajte polovinu badema, a drugu polovinu ostavite celu.
U posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so. U njih dodajte bademe i narendanu koru pomorandže i limuna. Sve veoma dobro izmešajte.
U suvu smesu dodajte jaja, ekstrakt vanile i med. Sve veoma dobro izmešajte dok se ne dobije meko testo.
Izvadite ga na nabrašnjenu radnu površinu i oblikujte rolat.
Stavite rolat od testa u malu tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite na 180 stepeni dok se ne fobije lagana zlatasta boja i dok čačkalica ne bude suva.
Izvadite rolat, ostavite da se blago ohladi i naseckajte ga na komade debljine 1 cm.
Rasporedite piškote u odgovarajuću tepsiju obloženu papirom za pečenje i zapecite ih na 170 stepeni 4-5 minuta, ponovo dok se ne dobije zlatasta boja.
Izvadite i poslužite savršene Kantučine!