Način pripreme
Priprema nadeva:
Meso iseći na sitno i propržiti na zagrejanom ulju zajedno sa sitno seckanim lukom i paprikom. Dodajte biber i alevu papriku i so i dobro promešajte. Dodajte sitno rendani paradajz, maslac i peršun i ostavite da se kuva na laganoj vatri dok tečnost ne ispari, ali ne potpuno.
Priprema lepinje:
Sipajte mleko i vodu u šerpu i zagrejte ih. Zatim dodajte kvasac, prethodno rastvoren u malo vode, zajedno sa šećerom i solju. Dobro promešajte i dodajte maslac i prosejano brašno. Zamesimo srednje mekano testo.
Pokrijemo ga i ostavimo da narasta na toplom mestu dok ne udvostruči zapreminu. Nakon što naraste, još jednom umesite i ostavite da odstoji 10 minuta.
Posipamo ga brašnom i razvijamo u krug prečnika 35-40 cm. Stavljamo na prethodno nauljeni pleh. Premažemo lepinju uljem i ostavimo je da ponovo naraste oko 30 minuta na toplom mestu.
Na testo stavljamo nadev i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni.