Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Punjene pogače»Lepinja sa seckanom teletinom

Lepinja sa seckanom teletinom

Maria GulekovaMaria Gulekova
Pomoćnik kuvara
1612615958
Lepinja sa seckanom teletinom1 / 2
25/07/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
10
"Dinstana teletina u toploj aromatičnoj lepinji - šta više čovek može da poželi?"

Potrebni sastojci

  • za lepinju
  • sveže mleko - 1 šolja
  • voda - 1 šolja
  • kvasac - 15 g
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašika
  • maslac - 2 kašike
  • brašno - koliko je potrebno
  • za nadev
  • teletina - 500 g
  • ulje - 50 ml
  • crni luk - 3 - 4 glavice
  • zelene paprike - - 2 komada
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz - 3 komada
  • maslac - 50 g
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema nadeva:

Meso iseći na sitno i propržiti na zagrejanom ulju zajedno sa sitno seckanim lukom i paprikom. Dodajte biber i alevu papriku i so i dobro promešajte. Dodajte sitno rendani paradajz, maslac i peršun i ostavite da se kuva na laganoj vatri dok tečnost ne ispari, ali ne potpuno.

Priprema lepinje:

Sipajte mleko i vodu u šerpu i zagrejte ih. Zatim dodajte kvasac, prethodno rastvoren u malo vode, zajedno sa šećerom i solju. Dobro promešajte i dodajte maslac i prosejano brašno. Zamesimo srednje mekano testo.

Pokrijemo ga i ostavimo da narasta na toplom mestu dok ne udvostruči zapreminu. Nakon što naraste, još jednom umesite i ostavite da odstoji 10 minuta.

Posipamo ga brašnom i razvijamo u krug prečnika 35-40 cm. Stavljamo na prethodno nauljeni pleh. Premažemo lepinju uljem i ostavimo je da ponovo naraste oko 30 minuta na toplom mestu.

Na testo stavljamo nadev i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: