Način pripreme
Crni luk oljuštiti i iseći na kockice, pa ga dinstati na malo ulja uz dosipanje vode.
Umešati mleveno svinjsko meso, začiniti i pobiberiti prema ukusu. Nastaviti sa dinstanjem dok meso ne bude na pola gotovo. Tada umešati opran pirinač.
Paprike oprati, odseći im vrh i očistiti ih. Rasporediti ih u šerpu i napuniti pripremljenim filom od mesa i pirinča.
Paradajz iseći na kolutove i njima zatvoriti svaku papriku. Sipati domaći sok od paradajza u šerpu, po potrebi dosuti još vode kako bi sve paprike bile uronjene u tečnost.
Staviti na šporet i kuvati dok svi sastojci ne omekšaju, a pirinač ne nabubri.
Razmutiti brašno u malo vode i uliti u sos uz mešanje. Kuvati još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne.
Prohladiti, pa servirati domaće punjene paprike - klasično letnje jelo.