Način pripreme
Očistite, operite i očistite od kostiju pileće batake, začinite solju i biberom.
Prebacite ih u kesu i pažljivo istucajte drvenim čekićem. Raširite ih, ravnomerno rasporedite u njih kriške topljenog sira, mocarele, pečurke, kukuruz i seckane mirođije.
Umotajte u rolnice, umotajte u slaninu i zabodite čačkalicama na nekoliko mesta da se ne odmotaju.
Prebacite ih u pleh obložen nauljenim papirom za pečenje.
Premažite ih uljem i prekrijte rolnu aluminijumskom folijom.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200-220 stepeni sa uključenim ventilatorom na srednjoj rešetki oko 30 minuta.
Na kraju skinite foliju i vratite na kratko u rernu dok slanina ne porumeni.
Za sos pomešati majonez, paradajz pire, senf, izgnječeni čen belog luka, sok od limuna, kumin i so po ukusu. Mešajte dok ne postane homogena.
Rolnice poslužite tople, ukrašene sosom i posute sitno seckanim peršunom.
Rolnice u rerni su veoma ukusne, probajte!
Poslužite pileće rolnice sa prilogom od pečenog povrća, sotiranog krompira ili punjenog krompira.