Način pripreme
Očišćene i oprane piliće batake staviti u tiganj, da se uprže na ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Kada su gotovi, prebaciti ih u šerpu, preliti vodom i kuvati na tihoj vatri.
U istom tiganju u kome su prženi bataci, upržiti luk i beli luk, pa postepeno dodati očišćene i sitno naseckane zeleniše - sveži luk, zelje i kiseljak. Kada omekšaju, dodati brašno, alevu papriku i paradajz.
Uz neprestano mešanje dodati malo od bujona iz bataka (nekoliko kutlača). Ostaviti da vri nekoliko minuta, pa celu smesu iz tiganja prebaciti u šerpu sa batacima.
Supu ostaviti da vri 20-30 minuta, dodati oprane cele džanarike, listove žalfije i, na tihoj vatri, ostaviti da se krčka još 10-15 minuta.
Skloniti od vatre, posoliti, pobiberiti i dodati kumin po ukusu, i posuti sitno naseckanim peršunom.