Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Janija od leblebija i pilećih bataka

Janija od leblebija i pilećih bataka

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Janija od leblebija i pilećih bataka
Fotografije: Liudmila
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
2
"Jednostavna i pitka janija sa leblebijama i pilećim batacima - samo vam treba sveže ispečen domaći hleb"

Potrebni sastojci

  • parti pileći bataci - 4 komada
  • leblebije - 1 velika konzerva
  • paradajz iz konzerve - 3 supene kašike
  • luk - 1/2 glavice
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • lovorov list
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • šargarepa - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo dinstamo sitno iseckani luk u ugrejanom maslinovom ulju i dodajemo šargarepu, isečenu na krugove, nakon toga paradajz i začine.

Dodajemo leblebije, oceđene od vode. Stavljamo i batake.

Prelivamo vodom da pokrije sastojke u janiji sa leblebijom.

Kuvamo poklopljeno dok ne bude gotovo meso - oko 20 minuta.

Jednostavna i pitka janija sa leblebijama i pilećim batacima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: